Over Ons

School

Onze school in Purmerend kenmerkt zich door een open en ongedwongen sfeer. Dit is belangrijk omdat het verbeteren van Ving Tsun (naast veel trainen) vraagt om wederzijdse, opbouwende feedback. De mensen die bij ons trainen zijn dan ook uitermate gemotiveerd om zowel hun eigen techniek als die van hun trainingspartners continu verder te ontwikkelen en te verbeteren. Sinds 1 januari 2017 zijn wij aangesloten bij de Ving Tsun Kung Fu Association Europe (VTKFAE) van Philipp Bayer. Wij zijn hier heel blij mee omdat bij deze organisatie veel ervaren trainers zijn aangesloten. Door veel te trainen met de trainers van de VTKFAE scholen in Nederland kunnen wij ons blijven ontwikkelen en verbeteren.

Locatie

We trainen in de gymzaal van Buurthuis Zuidoost, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster. Onze trainingslocatie ligt op korte afstand van het centrum van Purmerend en vlakbij afrit 5 van snelweg A7. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Lessen

Er is twee keer per week les: op de woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur en op de zondagochtend van 10.00 – 12.00 uur. De lessen duren twee uur en beginnen met een korte, relatief lichte warming-up. Deze wordt gevolgd door het zelfstandig of gezamenlijk (onder begeleiding) oefenen van de verschillende vormen van het Ving Tsun systeem. Omdat het om een vrij technisch systeem gaat, bestaat het grootste deel van de les uit het oefenen van verschillende technieken. Richting het einde van de les wordt het tempo veelal weer wat opgevoerd doordat verschillende in de les toegepaste technieken dan worden gecombineerd, in een hoger tempo worden uitgevoerd of met een bewegende partner worden geoefend.

Trainer

Ilan Westphal (1974) beoefende acht jaar judo, waarna hij zich op andere sporten richtte (hoofdzakelijk waterskiën en fitness). Op negentienjarige leeftijd ging hij zich opnieuw oriënteren op Oosterse vechtsporten en kwam hij in contact met Ving Tsun Kung Fu. In 1994 werd hij lid van de Wing Chun Kung Fu Associatie van Rob Vogel Sr. Hier heeft hij een aantal jaren fanatiek getraind in Amsterdam en in de kernploeg in Den Haag. Door omstandigheden moest hij destijds noodgedwongen stoppen met Ving Tsun Kung Fu.

In 2010 kwam Ilan Westphal in contact met Kai Metselaar die als trainer van de Ving Tsun Kung Fu Association Europe (VTKFAE) een school heeft in Amsterdam en die hem overhaalde om eens bij hem te komen trainen. Vanaf de eerste les werd hij opnieuw gegrepen door de logica van het Ving Tsun systeem. Bovendien was duidelijk dat het Ving Tsun in Nederland in de tussenliggende jaren een enorme ontwikkeling had doorgemaakt naar een aanzienlijk hoger niveau. Na een periode met veel plezier bij Kai te hebben getraind is Ilan in overleg met hem overgestapt naar de school van de VTKFAE in Almere. Sindsdien traint Ilan wekelijks zowel regulier als privé bij de school in Almere. Om zijn Ving Tsun blijvend verder te ontwikkelen, traint hij daarnaast wekelijks bij VTKFAE trainer Ed Blom in Zoetermeer. Het was deze behoefte aan het continue verder ontwikkelen van zijn Ving Tsun en het delen van zijn passie die Ilan er toe hebben gebracht om in zijn eigen woonomgeving een Ving Tsun school te beginnen.

 

Actueel